Suunnittelumme seitsemän periaatetta

Rakennamme laadukkaita ja esteettisiä koteja perinteisillä, terveellisillä menetelmillä, ilman terveydelle tai ympäristölle haitallisia materiaaleja. Uskomme vastuullisiin ratkaisuihin, jotka säilyvät sukupolvelta toiselle.

 

Lataa Townhouse-esite

Rakennusmateriaali - puu

1. Hengittävä massiivirakenne

Hengittävä rakenne sitoo ja luovuttaa kosteutta menetämättä ominaisuuksiaan. Massiivirakenteessa yksi yhtenäinen puu- tai tiilikerros huolehtii kaikista rakenteen keskeisistä tehtävistä kuorman kantamisesta eristämiseen, ja tarjoaa halutessa valmiin sisustuspinnan. Muita seinämateriaaleja ei massiivitaloon siis tarvita. Rakenne on yksinkertainen, vikasietoinen ja pitkäikäinen.

2. Painovoimainen ilmanvaihto

Painovoimainen ilmanvaihto on luonnollisesti toimiva ja riskittömämpi kuin muut ratkaisut, jotka vaativat toimiakseen koneellista apua. Painovoimainen ilmanvaihto perustuu fysiikan lakeihin eli siihen, että lämmin ilma nousee ylöspäin, viileä laskeutuu alaspäin. Korvausilma otetaan ulkoseinässä olevasta räppänästä ja poistetaan muuratun piipun kautta.

3. Tuulettuva alapohja

Perinteinen rossipohja on rakennuksen terveellisyyden ja pitkäikäisyyden näkökulmasta järkevin. Radonkaasut poistuvat, huoltotyöt helpottuvat ja mahdolliset putkivuodot on helpompi havaita ja korjata. Siksi rakennamme kaikki talomme tuulettuvalle alapohjalle.

4. Tuulettuva vintti

Tuulettuvan alapohjan lisäksi tuulettuva vintti pitää talon terveenä. Eristämätön ullakkotila on suomalaisen rakennusperinnön todistamana kestävä ja toimiva ratkaisu. Kiertävä ilma pitää rakenteet kuivina. Mahdolliset vuotokohdat on helppo havaita ja korjata aikaisessa vaiheessa.

5. Kalteva katto ja reilut räystäät

Kalteva katto on kattomuodoista riskittömin. Vesi ja lumi poistuvat paremmin kaltevalta pinnalta. Vikasietoisin on katto, johon ei lisätä kulmia tai muita rakenteellisia poikkeamia, kuten kattolyhtyjä. Räystäät kuljettavat veden rakenteiden ulottumattomiin ja vähentävät siten rakennuksen kosteuskuormitusta. Suomen ilmasto on kosteampi kuin ennen. Toimivat räystäät ovat siis entistä tärkeämpiä.

6. Sisällysluettelo

Terveellisen ja kestävän talon resepti on helppo ymmärtää, vaikkei olisikaan rakennusalan ammattilainen. Lista käyttämistämme rakennusmateriaaleistamme on lyhyt, koska käytämme vain yksinkertaisia, luonnollisia aineita.

7. Katse tulevaisuuteen

Asumisen muuttuessa koteihin ja rakennuksiin kohdistuvat tarpeetkin muuttuvat. Trä Kronor -talot ammentavat perinteisestä suomalaisesta puurakentamisesta ja ne rakennetaan kestämään sukupolvelta toiselle. Taloautomaatio, sähköautojen latausasemat, uusiutuvan energian hyödyntämismahdollisuudet ja muut arkea ja luontoa auttavat tekniset ratkaisut kuuluvat siksi olennaisena osana palveluvalikoimaamme.

Tutustu townhouse-projektiimme Tuusulassa ja lue arkkitehtiemme Emilia ja Pekka Saatsin ajatuksia
Lue lisää