Vegaaniset blinit sopivat vuodenvaihteen juhlapöytään

Vegaaniset blinit osterivinokkailla, punajuurilla ja pinaatilla

Trä Kronor -kotien kauniissa keittiöissä valmistuvat joulusesongin herkut. Hanni Koroman suunnittelemat ja puusepän valmistamat keittiöt ovat täyspuuta, ja tasoissa käytetään luonteikasta luonnonkivilaattaa. Nämä keittiöt on suunniteltu kestämään innokkaimmankin kotikokin käyttöä.

Oman keittiön valmistumista odottaessa voi virittäytyä joulutunnelmaan tällä Louise’s Taste -yrityksen takaa löytyvän kokki Louise Méruksen herkullisella vegaanisten blinien reseptillä. Louisen reseptissä blinien kanssa tarjotaan osterivinokkaita, punajuurta ja pinaattia. Täytteitä muuttelemalla blinit sopivat kaikkiin joulukuun juhliin.

Vegaaniset blinit sopivat kaikkiin joulusesongin juhliin.

Vegaaniset blinit osterivinokkailla, punajuurilla ja pinaatilla

25 g tuorehiivaa
3 dl kaura, soija- tai mantelimaitoa
2 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä
Suolaa
Öljyä paistamiseen tai kirkastettua voita (gheetä)

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon jauhot ja öljy.
  • Anna taikinan kohota noin 40 minuuttia. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla öljyssä miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.

Täyte

300 g osterivinokasta
1 rkl oliiviöljyä
200 g pinaattia
2–3 keitettyjä punajuurta
Pikkelöityä punasipulia (ohje alla)
Suolaa ja pippuria

  • Keitä punajuuret kypsäksi ja leikkaa lohkoiksi.
  • Puhdista osterivinokkaat ja leikkaa ohueksi viipaleiksi. Kuori ja pilko valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla, kuullota valkosipuli ja lisää joukkoon sienet ja paista niitä välillä sekoittaen n. 5 minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla, laita sivuun.
  • Paista pinaattilehdet samalla pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Asettele blinien päälle pinaatti, punajuurilohkot ja sienet, koristele punasipulilla.

Pikkelöity punasipuli

1 pieni punasipuli
3 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
2 rkl vettä
1 tl suolaa

  • Viipaloi punasipuli. Kiehauta viinietikka, vesi, sokerin ja suola kattilassa kunnes sokeri ja suola liukenevat. Lisää sipuli ja jätä imeytymään.

Punasipuli sopii hyvin vegaanisten blinien pariksi.