Ruostumaton teräs on myrkytön ja kierrätettävä hanamateriaalimme

Jokainen yksityiskohta Trä Kronor -kodeissa on mietitty tarkkaan mm. pitkäikäisyyden ja kierrätettävyyden näkökulmasta. Hanoihin kelpuutamme ainoastaan sileätä harjattua terästä, joka tarkkaa juomaveden puhtauden ja raikkauden.

Ruostumaton teräs on myrkytön ja kierrätettävä Trä Kronorin hanamateriaali

Trä Kronor -kotien hanat on valittu pitkällisen vertailun jälkeen ruotsalaisen toimittajan mallistosta. Hanat ovat täysteräsrunkoisia ja CE-merkittyjä. Jykevät hanat on valmistettu samasta materiaalista, jota käytetään mm. kirurgisissa instrumenteissa.

Ostaja voi valita keittiön ja WC-tilojen hanoiksi joko kaarevan tai kulmikkaan mallin, jotka kumpikin sopivat erinomaisesti arkkitehdin näkemykseen ajattomasta muotoilusta. Vähäeleinen harjattu teräs sopii hyvin yhteen esimerkiksi helojen ja muiden asuntojen yksityiskohtien kanssa.

Ruostumaton teräs takaa puhtaan juomaveden

Perinteisessä hanassa sisäpuoli on messinkiä – materiaalia, joka on usein pinnaltaan karkeaa ja epätasaista, minkä takia vedessä pääsee muodostumaan kerrostumia ja bakteeriesiintymiä. Lisäksi messinkihanasta saattaa irrota lyijyä, jolla on riski sekoittua juomaveteen. Ruostumattomasta teräksestä tehdyn hanan sisäpinta on kova ja sileä, ja sitä kautta hygieeninen. Ruostumaton teräs on Trä Kronorille itsestään selvä valinta, kun kyse on puhtaasta ja raikkaasta vedestä.

Ruostumaton teräs takaa puhtaan juomaveden

Valinta mietitty kierrätykseen asti

Ruostumattomassa teräksessä ei ole lainkaan myrkyllistä raskasmetallia, lyijyä, eikä se sisällä mitään sellaisia aineita, jotka ovat vaarallisia ihmiselle tai luonnolle. Materiaali kestää jopa 30 vuotta, ja se on sataprosenttisesti kierrätettävää. Valitun hanavalmistajan valmistamisprosessi on ISO 14000 -ympäristösertifioitu, ja jopa kuljetukset pyritään tekemään mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Näin ne sopivat hyvin yhteen Trä Kronorin pitkäikäisyyteen pyrkivän suunnittelu- ja rakennusfilosofian kanssa.

Artikkelin kuvitus: Primy