Hur vill du bo?

Tusby Mässbostäder

Lätt att andas i trähus

Massivträhus har en lång historia i Finland. De lämpar sig ypperligt för vårt klimat och är bevisat hälsosamma att bo i. Dessutom bromsar de klimatförändringen genom att i sin konstruktion lagra den kol som naturligt finns bunden i trädet. Då ett trähus byggs och förvaltas rätt utgör det en ekogärning och en investering, som bevarar sitt värde från generation till generation.

Massivkonstruktionen är genial i all sin enkelhet. Den fungerar suveränt som bärande konstruktion, som värmeisolering och inredningselement, och behöver sålunda inga övriga material runtom sig. Konstruktionen innehåller heller inte plast, lim eller andra skadliga ämnen.

Lätt att andas i trähus

Lari Olsoni och Kauko Patjas

Trä Kronor-husen byggs av erfarna specialister

Våra hus byggs av Trähus, som specialiserat sig på byggnadsvård och hållbart träbyggande. Våra
timmermän, såsom Lari Olsoni och Kauko Patjas, utnyttjar traditionella metoder till att bygga nytt.

Saatsi Arkkitehdit - Mathias Nyström

Naturlig estetik

Vi planerar alla våra hus enligt sju principer för hälsosamt och hållbart byggande. Ansedda Saatsi Arkkitehdit ansvarar för planeringen. På bilden finslipas Tusby mässbostäder av projektarkitekt Mathias Nyström.

Självdragsventilation

Självdragsventilation i fokus

Effektiv ventilation är basen för ett sunt boende. Många inomhuslufts- och mögelrelaterade problem kunde förebyggas med självdragsventilation, där frisk luft strömmar in och gammal forslas ut naturligt genom välplanerade intag och utsläpp. Vi använder denna metod i alla våra byggnader.

Följ oss på sociala media

Lyssna på Trä Kronor-podcasts

 

 

 

 

 

 

Kirsi Joensuu
kirsi.joensuu@trakronor.fi
+358 40 840 0642

Kontakta oss

Please leave this field empty.